18 Dec 2009

Oppdatering fra Kenya!

Beklager så masse, nå har det vært ei stund siden bloggen har blitt oppdatert, og mye spennande har skjedd.. Så nå kan de som har mast på ett innlegg endelig sette seg ned og kose seg med litt informasjon om det som har hendt med meg den siste tida.

Noe som kanskje er ein lur ting å opplyse om er at etter jul bytter me arbeidsoppgaver. Me skal da begynne med studentarbeid på universiteta rundt om i Kenya. Me blir delt opp og reiser til forskjellige byer. Kristina drar til Eldoret, Ragnhild Elise skal til Mombasa og Miriam og eg reiser sammen til Nakuru. Det blir mange nye utfordringer og hovedoppgava blir det å være ein person som studentane kan snakke med og være venner med.

Her i Nairobi er me offisielt ferdige med jobben i Mathare. Den siste dagen var ein flott dag, der me fikk gitt gaver de damene me har jobba med, kort til de nærmaste vennene våre og tre av kon brukte også annledningen til å testes for HIV/Aids. Helgene har også være ganske hektiske med mye besøk, arrangement og glede. Det er nok liten tvil om at de vennene som me har fått her i Nairobi kommer til å bli savna, men slik er livet. Det er jo et ordtak som sier at "Den einaste personen du aldri må ta avskjed med, er deg sjølv".
Kristina og eg har også overnatta i slummen ei natt.. Tre jenter i ei seng, ett rom på kanskje 4x5m og ikkje minst ei fantastisk stemning..

Ellers kommer jula til å være veldig spennande. Kristina og eg skal være i Nairobi og tilbringe juleferien med venner fra Mathare. Den 24. planlegger me å ordne i stand et julearrangement på FOCUS senteret, der me inviterer til middag og morro. Ser fram til det, og skal love å oppdatere om hvordan det gikk.

No comments:

Post a Comment