18 Dec 2009

Infield!

Fra 14.-18. desember har det vært infield her i Kenya, med team fra Uganda, Madagaskar og Kamerun. Det har vært ein flott gjeng på 13 personer og besøk av lærere fra Norge. Me har gjort mye gøy og det har vært flott å se igjen andre Hald-folk!

Infield begynte på mandag. Det var mye glede og latter etterhvert som de forskjellige teamene ankom Den Norske Skolen i Nairobi. Da Kenya -teamet ankom blei me møtt av Kamerun-jentene og de fire fra Madagaskar. Seinere på kvelden kom også Focus Uganda teamet og infield kunne offisielt begynne.

Det har vært noe undervisning og mye praktisk. På tirsdag og i dag har vi hovedsaklig vært på DNS. UNdervisninga har gått mye på bearbeiding av inntrykk, samtaler om veien videre og informasjonsarbeid. Onsdag var dagen da vi i Kenya-teamet viste fram arbeidet som me har gjort i Mathare og de fikk ein rundtur nede i slummen. Etter noen timer der, reiste me videre og besøkte den største slummen i Nairobi, nemlig Kibera. Her besøkte med ei kirke som dreiv med forskjellige prosjekter, der ein tidligere Hald-student nå jobber. Han kommer fra Kenya, men hadde aldri vært i noen av slummane. Etter oppholdet sitt i Norge bestemte han seg for å reise dit og innvolverte seg i prosjekter der. Tror og håper at det blei ein dag med inntrykk som kan være med på å forandre mennesker.
Så på torsdag var det på tide med den store turistdagen, til min store fortvilelse. Etter over 2 måneder i detta landet var det hardt å blir tatt for å være ein turis etter å ha kjempa for å bli aksepter av vennene mine i Mathare som ein Kenyaner. Me reiste på safari til Lake Nakuru. Det var ein flott dag, men mange artige opplevelser. Me såg ein flodhest, sebraer, bøffler, sebraer, giraffer, enda fleire sebraer, neshorn, bavianer, impalaer...... og ENDA fleier sebraer.. Men alt i alt så var det virkelig ein flott tur med mange gode opplevelser.



Alt i alt, ein flott Infield!!

4 comments:

  1. Det var jommen meg på tide med litt oppdateringer fra Kenya du! Og det var godt de kom!
    Kult å lese om, gleder meg til vi har Infield nå..
    Spreke bilder forresten. GOD JOL!

    ReplyDelete
  2. Lake nakuru er vakker as! Begyndt å mimre her jeg sitt:) ... Nyt varmen og julen med venner!

    Ønsker deg en velsignet God jul! klem

    ReplyDelete
  3. Glimrende! Århundrets Infield :-) og veldig kjekt å treffe deg igjen...

    ReplyDelete
  4. Har du endelig fått sett noen ville dyr nå... hehe... Gleder meg vilt til mars nå gitt! Blir kos, men fram til da får du ha en god jul og eit godt nytt år, klemmer i massevis

    ReplyDelete